İsmet Yıldırım: “En Önemli Konu; Hane Sayısı Değişmeden Konutların Yenilenmesi”

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 2018 yılı gayrimenkul sektörüne ilişkin “En önemli konu yoğunluk artmadan, hane sayısı değişmeden konutların yenilenmesi.” dedi.

Yılın ilk 11 ayında 1 milyon 276 bin 342 konutun satıldığı ülkemizde, gayrimenkul sektörü teşvikler, kentsel dönüşüm ve marka konut projelerinin çeşitli kampanyalarıyla dikkatleri çekti. Konut satışlarında bir önceki yıla oranla yüzde 7 civarında artışın görüldüğü sektörde, yeni yıl 2018’e ilişkin sektör temsilcileri ise faiz oranlarının düşürülmesi ve kentsel dönüşüm çalışmaların sürdürülebilirliğiyle konut satışlarının artmasını beklediklerini işaret etti.

2018 yılı gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Türkiye’de ekonomi, büyüme ve ihracat olarak pozitif bir yılın sona ereceğini belirterek, “Konut sektörü de kendi içinde kampanyalarla çok iyi geçti. Projelerimiz de çok iyi gitti ve elimizdeki stokları erittik.” diye konuştu.

Yıldırım, konut sektöründe zorluk bulunmadığına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Biz en iyi şekilde çalışacağız ve 2017’nin üzerine koyacağız. Sosyal konut projeleri, gelir getirici projeler ve en önemlisi de dönüşüm projeleri dediğimiz yenileme projeleri… İnsanların ihtiyaçlarını karşılayacak, kendi yerinde dönüştürecek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Şirketler de kar marjını yüzde 5-10 düşürerek orta ve alt gelir grubu için çalışma yapabilir, ucuz konut üretebilir.

Sektör için bir banka kurulmasını savunuyorum. Bu daha çok dönüşüm kredilerinde olmalı. Her şeye devlet yetişemez. KİPTAŞ, TOKİ, Emlak Konut bu işlere yetişemez. Vatandaşa faizsiz kredi verilerek, vatandaşın da kendi ihtiyacına kredi alabilmesi lazım. Ancak en önemli konu yoğunluk artmadan, hane sayısı değişmeden konutların yenilenmesi.”

2018’de konut satışlarının yükseleceği öngörüsünde bulunan Yıldırım, “Şirketlerin ayakta kalmasını istiyorum. Özel sektör varsa Türk ekonomisi ayakta kalır. Özel sektörün ayakta kalması için kendi hesabını iyi yapması lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz