Ev sahiplerinin komşuların şikayet ettikleri kiracılar hakkında neler yapabilecekleri merak ediliyor. Komşu şikayeti kiracının tahliye nedeni olabilir mi?
Kiracılar ile ev sahipleri arasında kurulan kiracılık ilişkisinin bazı ayrıntıları genellikle gözden kaçırılıyor. Kiracılar kira ödemekle işin içinden kurtulabileceklerini düşünüyorlar. Ancak kiracılık ilişkisinde sorumluluk alanları çok daha geniş oluyor. Kiracı yükümlülüklerini önce bilmeli ve sonra da ona göre hareket etmeli. Bunu uygulamayan kiracılar zor durumda kalabiliyorlar.
KOMŞUYLA İYİ GEÇİNİLMELİ
Kiracılar öncelikle komşuları ile iyi geçinmeliler. Bunu yapmayan kiracı için süreç çok can sıkıcı bir hal alabiliyor. Bir apartmanda veya sitede kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı bulunmuyor. Bu rahatsızlık veren kişi kiracıysa onun için durum çok daha zor oluyor. Kiracıların kira sözleşmesinin feshi imkansız bir durum değil. Bundan dolayı kiracı bir anda kendisini ev ararken bulabiliyor.
Kiracıların yükümlülüklerinden birisi de komşuları ile iyi geçinmeleridir. Komşu ile iyi geçinmeyen kiracı ev sahibine kötü şöhret kazandıracaktır. Bu da yasalarda ev sahibine bazı haklar vermektedir. Komşu ile iyi geçinilmesi yasalara göre kiracının eve bakma sorumluluğu ile aynı kapsamda değerlendiriliyor.
TAHLİYE EDİLEBİLİR
Kiracıların komşulara verdikleri rahatsızlık uyarılara rağmen sona ermiyor ise kiracının evden tahliyesi gündeme alınabilir. Burada ev sahibine sorumluluk düşüyor. Kiracı ev sahibinin sözleşmesini bu gerekçe ile sonlandırabilir. Kiracı itiraz ettiğinde mahkeme süreci yaşanabilecektir ama sonuç pek de değişmeyecektir. Kiracı nihayetinde komşuları ile iyi davranmadığı için evden tahliye edilirler.
Kiracılar kira sözleşmesine güvenerek komşularına rahatsızlık verirler ise süreç sonunda büyük bir şok ile karşılaşabilirler. Bunun için kiracılar komşular ile ilişkisini belirli saygı kuralları çerçevesinde kurmalıdır.