Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu Raporu 28 Şubat’ta Açıklanacak

“Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu-İstanbul Raporu” verileri 28 Şubat’ta açıklanacak.

GYODER ile stratejik planlama şirketi AKADEMETRE iş birliğiyle, “Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu-İstanbul Raporu” hazırlandığı, rapordaki verilerin 28 Şubat’ta açıklanacağı belirtildi.

Raporun lansmanı, 28 Şubat 2018 tarihinde Grand Pera Emek Salonu’nda yapılacak. Gayrimenkul alanında öne çıkan detayların ele alındığı raporla, konut yatırımcılarının değişen algısı, evrilen tutumu, tercihlerde ve kullanımda değişenlerin anlatılması  hedefleniyor. Konut dinamikleri üzerine yapılan kantitatif ve kalitatif çalışmanın yorumlarla değerlendirileceği raporun aynı zamanda, sektör temsilcilerine rehber olması amaçlanıyor.

Birçok soruya cevap arıyor

Raporda, “Konut sektöründe bugünün tüketicisi ne istiyor, ne istemiyor? Son dönemde değişen beklentiler neler? Son kullanıcılar tercihlerinde nelere dikkat ediyor? Üretimde doğru bildiğimiz yanlışlar neler? Marka satışta ne kadar fark yaratıyor? Bugün tüketici açısından demode olmuş ama hala doğru sandığımız uygulamalar hangileri? Profesyonel site yönetimi mi yoksa klasik site yönetim anlayışı mı? Trendlerin ivmesi ne yöne doğru? Geleceğin konutu nereye gidiyor? Eğer doğru bildiğimiz yanlışlarla devam edersek konutun geleceği nereye gidiyor?” sorularına cevaplar aranıyor.

“Rapor sektörün önünü açacak”

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün birçok sorunu olduğunu ve bunların her geçen gün farklılaştığını söyledi.

GYODER olarak çalışmalarına bir yenisini eklemeye hazırlandıklarını anlatan Yetgin, “Konutta çözüm bekleyen en önemli konulardan bir tanesi arz ve talebin yeterli verimlilikte eşleşememesi. Bunun için önce ihtiyaçları doğru anlamak, istekleri dinlemek, isteklerle olanakları verimli eşleştirmek bunu yaparken de yeni trendleri algılamak gerekli. Daha sonra da üretim aşamasından arsa seçimine; mimari, estetik ve yerleşim gibi tüm fonksiyonların entegre bir şekilde planlanarak satışa dönüştürülmesi ihtiyacı hasıl.” dedi.

Yetgin, bu tür raporlarla sektörün gelişmesi için uğraştıklarını aktararak, “Her geçen gün değişen trendleri hızlıca anlamak ve projeler aktarmak çok zor ama imkansız değil. Sektörde sınırlı tüm kaynakların doğru kullanılmasını sağlayacağını düşündüğümüz bu raporumuzun konut sektörünün önünü açmasını ve nice başarılara destek olmasını dileriz.” diye konuştu.

“Değişen ihtiyaçları zamanında fark etmeliyiz”

Akademetre Araştırma firmasının Kurucusu Halil İbrahim Zeytin de bilgi çağında artık insanı anlamadan insan için bir şey üretmenin mümkün olmadığını dile getirdi.

Zeytin, tüketici tercihlerinin değişebildiğini ifade ederek, “Bu değişiklikleri zamanında fark etmek, bunlara göre önlem almak zaten zor olan gayrimenkul geliştirme sürecinin daha verimli çalışmasını sağlıyor. Biz araştırma firması olarak uzun yıllardır konut sektörüne yönelik çalışmalar yapıyoruz. Veri dünyanın en çabuk bayatlayan unsuru, dünün doğrusu bugünün yanlışı olabiliyor. Sektör olmanın gereği hesap verebilmekten geçiyor. Bu kadar önemli bir sektörün; sürekli kendini yenilemesi, verilerini güncellemesi ve geleceği öyle şekillendirmesi gerekli.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz