Yabancılara vatandaşlık verilmesi için zorunlu tutulan konut alım şartının 250 bin dolara indirilmesi; yurt dışında hedef ülkelerde gerçekleştirilecek reklam ve etkinliklerle tanıtılacak.
Yabancılara vatandaşlık verilmesi için zorunlu tutulan konut alım şartının 250 bin dolara indirilmesi; yurt dışında hedef ülkelerde gerçekleştirilecek reklam ve etkinliklerle tanıtılacak.
Konut alımı yoluyla yabancılara vatandaşlık verilmesinde 1 milyon dolar olan minimum yatırım tutarının 250 bin dolara indirilmesi daralan sektöre can suyu oldu.
Sektör temsilcileri tarafından 300 bin dolar olan vatandaşlık hakkı alt limit talebinin beklentilerin de altında 250 bin dolar olarak revize edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde GYODER, İNDER ve KONUTDER gibi sektörün çatı kuruluşlarını harekete geçirdi.
Gayrimenkul sektöründe proje üreten firmaların temsilcisi olan 3 önemli kurum; başta Körfez ülkeleri, Irak, İran ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere yurt dışında yoğun bir tanıtım ve reklam faaliyetlerine hazırlanıyor. Bu kapsamda hedef ülkelerde yayın yapan televizyon ve gazetelerde de tanıtım çalışmalarının yapılması, yurt dışı gayrimenkul fuarlarına etkili bir şekilde katılım, roadshowlara katılım ve bu ülkelerde tanıtım ofislerinin açılması gündeme geldi.
GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin yurt dışında temsilcilik açmayı planladıklarını söylerken İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım da yapılacak tanıtım faaliyetleriyle birlikte yabancılara 50 ile 100 bin arasında konut satılabileceğini dile getirdi. Tanıtım çalışmalarına başladıklarını ifade eden KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas, özellikle Tv kanallarında ve gazetelerde vatandaşlık hadisesinin hedef ülkelerde duyurulması gerektiğini kaydetti.
Kişisel saldırılar yapmayın: Yorumlarınızda diğer kullanıcıları veya kişileri hakaret içeren ifadelerle suçlamayın veya aşağılamayın.
Irkçı, cinsiyetçi veya ayrımcı yorumlar yapmayın: Yorumlarınızda ırk, cinsiyet, etnik köken, din, cinsel yönelim veya herhangi bir ayrımcılık unsuru içeren ifadeler kullanmayın.
Yasa dışı faaliyetleri özendirmeyin: Yorumlarınızda yasa dışı faaliyetleri özendiren veya teşvik eden ifadeler kullanmayın.
Özel bilgileri paylaşmayın: Yorumlarınızda başkalarının özel bilgilerini paylaşmayın, bu bilgiler kullanıcıların adını, telefon numarasını, adresini, e-posta adresini veya diğer özel bilgileri içerebilir.
Spam ve reklam yapmayın: Yorumlarınızda spam veya reklam içeren ifadeler kullanmayın. Yorumlarınızın reklam içermemesine özen gösterin.