Müteahhitlik İçin Yeni Kriterler Olumlu Karşılandı
Müteahhitlik İçin Yeni Kriterler Olumlu Karşılandı Müteahhitlik İçin Yeni Kriterler Olumlu Karşılandı Müteahhitlik İçin Yeni Kriterler Olumlu Karşılandı
Müteahhitlik kriterleriyle ilgili yapılan düzenleme, sektörde olumlu karşılandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 Mart 2019 günü Resmi Gazete'de yayımlanan, 'Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmeliğe'ne göre, müteahhitlerin yetki belgeleri A, B, C, D, E, F, G, H ve geçici olmak üzere gruplandırılacak.
GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, inşaat sektörünü olumsuz etkileyen temel bir sorunu ortadan kaldırma adına atılan adımı değerlendirdi. Yeni yönetmeliğin müteahhitlik mesleğinin kriterlerinin tanımlanması noktasında çok önemli bir adım olduğunu belirten Yetgin, "Böylece yönetmelikle beraber sektör, mali, ekonomik, iş bitirme, işgücü yeterlilikleri açısından belli kriterlere göre düzene girecek ve denetim altına alınacak. Bu yeterlilik noktasında uygun görülen şirketlere veya şahıslara bu ‘Yetki Belgesi’nin verileceğini görmek sevindirici" ifadelerini kullandı.
"VATANDAŞIN MUHATABI BELGELİ KİŞİLER OLACAK"
Gayrimenkul sektörünün kurumsallaşmasını ve denetlenmesini sağlayan yeni yönetmeliğin aynı zamanda sektörün mimari, mühendislik ve ekonomik açıdan bir düzene girmesine katkıda bulunacağını da belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, "Yönetmeliğin çıkmasıyla, elbette işini iyi yapan müteahhitler için herhangi bir sıkıntı olmayacak. Konut alıcısı vatandaş ise oturma ve yatırım amaçlı satın aldığı gayrimenkulleri yapanların belli kriterlere sahip olduğunu ve denetlendiğini, takip edildiğini bilecek. Vatandaşın muhatapları artık bu işi gerçekten meslek edinmiş ve bunu da prosedürle belgelemek zorunda olan 'Yetki Belgesi'ne sahip müteahhitler olacak. Konut alıcılarının bu yetki belgesini araması çok önemli. 'Yetki Belgesi'nin alınmış olması aynı zamanda müteahhidin yönetmelikteki kriterlere göre hangi sınıfta olduğunu gösterecek" şeklinde konuştu
Kişisel saldırılar yapmayın: Yorumlarınızda diğer kullanıcıları veya kişileri hakaret içeren ifadelerle suçlamayın veya aşağılamayın.
Irkçı, cinsiyetçi veya ayrımcı yorumlar yapmayın: Yorumlarınızda ırk, cinsiyet, etnik köken, din, cinsel yönelim veya herhangi bir ayrımcılık unsuru içeren ifadeler kullanmayın.
Yasa dışı faaliyetleri özendirmeyin: Yorumlarınızda yasa dışı faaliyetleri özendiren veya teşvik eden ifadeler kullanmayın.
Özel bilgileri paylaşmayın: Yorumlarınızda başkalarının özel bilgilerini paylaşmayın, bu bilgiler kullanıcıların adını, telefon numarasını, adresini, e-posta adresini veya diğer özel bilgileri içerebilir.
Spam ve reklam yapmayın: Yorumlarınızda spam veya reklam içeren ifadeler kullanmayın. Yorumlarınızın reklam içermemesine özen gösterin.