Türkiye ve Özbekistan arasında özellikle yapı ve inşaat sektöründeki işbirliği her geçen gün güçleniyor. İki ülke, 'kazan-kazan' ilkesi ile ortak çalışmalara yoğunlaşacak.
Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) ile Özbekistan İnşaat Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Özbekistan-Türkiye İşadamları Toplantı ve Görüşmeleri, Taşkent'te başladı.
Hedef Halk Gazetesi'nden Oğuzhan Birgücü'nün haberine göre, görüşmelere iki ülkeden 115 yapı ve inşaat firma temsilcilerinden oluşan yaklaşık 150 kişi katılım gösterdi. Türk işadamları, 30 Kasım'a kadar Taşkent ile Semerkant'ta ikili görüşmeler yapacak. Büyük inşaatlar ve firmalar gezilecek.
''İnşaat sektörü yükseldi''
Görüşmeler sırasında konuşan Özbekistan İnşaat Bakanı PotirZaripov, "Doğal kaynakları zengin olan ülkemizde her alanda yabancı yatırımcılar için çeşitli kolaylık ve muafiyetler uyguluyoruz. 2 yıl önce başlayan olumlu gelişmeler başta inşaat sektörü olmak üzere hızla yükseldi. Serbest ekonomik sisteme uygun bölgeler oluşturduk. Zengin maden yatıklarımızın kullanılması için gereken yasal düzenlemeleri yaptık, yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
''Türk inşaatçıları Özbekistan'da da büyük paya sahip''
Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ise şu açıklamalarda bulundu: "Türk işadamları başta olmak üzere yabancı yatırımcılara hukuki kolaylık ve garantiler sağlamak için her geçen gün yenilikler yapılıyor. Özellikle kentsel dönüşümler ile gelişen inşaat sektöründe işadamlarımız tüm dünyada olduğu gibi Özbekistan'da da başarılı olup, büyük paya sahip olabileceklerdir" dedi. DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan da, Doğu Karadeniz'in Özbekistan'a ulaşım avantajlarına sahip olduğunu hatırlatarak, "Amacımız 'kazan-kazan' ilkesi ile ticari ilişkileri üst düzeye taşımaktır" ifadelerini kullandı. Özbekistan-Türkiye İşadamları Derneği Başkanı Ercan Bulut, "Türk yatırımcılar için burası kendi vatanları gibidir."
Kişisel saldırılar yapmayın: Yorumlarınızda diğer kullanıcıları veya kişileri hakaret içeren ifadelerle suçlamayın veya aşağılamayın.
Irkçı, cinsiyetçi veya ayrımcı yorumlar yapmayın: Yorumlarınızda ırk, cinsiyet, etnik köken, din, cinsel yönelim veya herhangi bir ayrımcılık unsuru içeren ifadeler kullanmayın.
Yasa dışı faaliyetleri özendirmeyin: Yorumlarınızda yasa dışı faaliyetleri özendiren veya teşvik eden ifadeler kullanmayın.
Özel bilgileri paylaşmayın: Yorumlarınızda başkalarının özel bilgilerini paylaşmayın, bu bilgiler kullanıcıların adını, telefon numarasını, adresini, e-posta adresini veya diğer özel bilgileri içerebilir.
Spam ve reklam yapmayın: Yorumlarınızda spam veya reklam içeren ifadeler kullanmayın. Yorumlarınızın reklam içermemesine özen gösterin.