Veli Göçer inşaat ve arsa ofisi şirketini yeniden açtı. Göçer, 1999 depreminde 195 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanmış ve 18 yıl 9 ay hapis cezası almıştı.
Veli Göçer inşaat ve arsa ofisi şirketini yeniden açtı. Göçer, 1999 depreminde 195 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanmış ve 18 yıl 9 ay hapis cezası almıştı.
Veli Göçer - Sözcü'den Bora ERDİN'in haberine göre; Yalova’nın Çınarcık İlçesi’nde inşa ettiği konutların yıkılması sonucu 195 kişinin ölümünden sorumlu tutularak 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan müteahhit Veli Göçer, sadece 7,5 yıl hapiste kaldıktan sonra 2011'de tahliye olmuştu.
Aynı davada Yalova Çınarcık’ta yıkılan binalardan ölüm olayı meydana gelen 4 proje için 5’er yıldan 20’şer yıl, ölüm olayları meydana gelmeyen 2 proje için ise 2 yıl 6’şar aydan 5 yıl olmak üzere toplam 25’er yıl hapis cezası verilen şirket ortağı Can Göçer ise hisselerini Alemdar Coşkun’a devretti.
ŞİRKETİN YARI ORTAĞI OLDU
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası kayıtlarına göre 2005 yılından 2016'ya kadar şirkette herhangi işlem yapılmadı. Ancak ortaklar Göçer'in 2011'deki tahliyesinden beş yıl sonra şirketin adresini değiştirdi. Şirket 27 Aralık 2017'de ise isim değişikliğine gitti. Bu değişiklik esnasında şirkete yeni bir ortaklık yapısı oluştu. Eski Adı Veli Göçer Arsa Ofisi Kolektif Şirketi Veli Göçer-Can Göçer Ortaklığı olan şirket, sekiz ay önce Veli Göçer Arsa Ofisi Veli Göçer Alemdar Coşkun Kolektif Şirketi adını aldı. Bu yeni yapıda şirketin yarı ortağı Veli Göçer, diğer ortağı ise Alemdar Coşkun oldu. Veli Göçer Veli Göçer Veli Göçer Veli Göçer
Veli Göçer Kimdir?
Türk müteahhit ve emlakçı. 17 Ağustos 1999 Depremi sonrasında kusurlu olduğu iddiasıyla yargılanan 6286 kişi[1] arasında en yüksek hapis cezasını alan Göçer'in adı deprem ile özdeşleşti.[2] Yaklaşık 17 bin kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos Depremi esnasında Yalova'daki binalarının bir kısmı çöken Göçer, "taksîr nedeniyle 198 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten" 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.[1] Cezasının onanması üzerine 21 Ekim 2004 tarihinde cezaevine giren Göçer, sırasıyla Bursa, Konya, Elbistan ve son olarak Silivri Açık Cezaevinde kaldı. 7,5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye oldu.
Veli Göçer'in akrabası ve şirketin taşeronu olan İsmet Kösebalaban, 16 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Parkinson hastası Kösebalaban, cezasının bitimine bir yıl kala cezaevinde yaşamını yitirdi.[1] Aynı davadan yargılanan Veli Göçer'in oğlu Can Göçer ve ortağı Zafer Coşkun'un davaları ise, sanıklar 7,5 sene boyunca firar ettiği için zaman aşımına uğradı.[3]
Veli Göçer 2008 yılında, yargılama sürecinin adaletsiz gerçekleştiği iddiasıyla AİHM'ye başvurdu.[1]
Kişisel saldırılar yapmayın: Yorumlarınızda diğer kullanıcıları veya kişileri hakaret içeren ifadelerle suçlamayın veya aşağılamayın.
Irkçı, cinsiyetçi veya ayrımcı yorumlar yapmayın: Yorumlarınızda ırk, cinsiyet, etnik köken, din, cinsel yönelim veya herhangi bir ayrımcılık unsuru içeren ifadeler kullanmayın.
Yasa dışı faaliyetleri özendirmeyin: Yorumlarınızda yasa dışı faaliyetleri özendiren veya teşvik eden ifadeler kullanmayın.
Özel bilgileri paylaşmayın: Yorumlarınızda başkalarının özel bilgilerini paylaşmayın, bu bilgiler kullanıcıların adını, telefon numarasını, adresini, e-posta adresini veya diğer özel bilgileri içerebilir.
Spam ve reklam yapmayın: Yorumlarınızda spam veya reklam içeren ifadeler kullanmayın. Yorumlarınızın reklam içermemesine özen gösterin.